Branko Matošin: Istupam iz radne grupe za usaglašavanje prijedloga radnog Zakona o pravima razvojačenih branitelja

šantić prosvjed
...Udruge maloljetnih branitelja pokrenuo sam svekoliku inicijativu kako bi se donio odgovarajući zakon u koji bi uveo i prava u našu populaciju.

Međutim, u isto vrijeme otvoreni su i razgovori za rješavanje statusa razvojačenih branitelja u Federaciji BIH što je ministar branitelja Salko Bukvarević iskoristio da formira radnu grupu za usaglašavanje prijedloga radnog teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

U prilogu vam dostavljamo kopiju rješenja o imenovanju članova radne grupe:

šantić prosvjed

S obzirom da ova radna grupa u svom djelovanju ima ambiciju otvoriti suštinske izmjene Zakona koje se tiču svih kategorija branitelja i otvoriti izmjene o stečenim pravima branitelja i kako u njoj većinu čine predstavnici Armije R BIH smatram da ova radna grupa nema kapacitet, niti ima legitimnost svih braniteljskih populacija HVO-a i samim time obavještavam javnost kako istupam iz ove radne grupe.

Isto tako, neprihvatljivo mi je sjediti u istoj radnoj grupi sa čovjekom koji moj narod i HVO proziva fašističkim režimom, Ustaške paradržave Herceg Bosne i kako je danas taj fašizam legitiman, a sljedbenici fašizma i današnji nosioci te ideje su u političkim strankama koje nose ime HDZ i sportskim klubovima koje nose ime Zrinjski.

Predsjednik UMDDR HZ HB
gsp. Branko Matošin