BRANIMO RIJEKU "Mi ćemo leći na cestu, ginut ćemo do zadnje"

kruščica vitez prosvjed
Fena

Mještani viteškog naselja Kruščica danas su se okupili ispred zgrade općine Vitez, gdje se održavala javne rasprave o gradnji dvije hidroelektrane u tom mjestu, kako bi još jednom poručili da su protiv tog projekta.

"Rijeka je naše bogatstvo i dok jedna žena postoji u Kruščici neće moći napraviti elektranu. Mi ćemo leći na cestu, ginut ćemo do zadnje", rekla je mještanka Rasema Hidić, prenosi Fena

Nakon višegodišnje borbe, u kojoj su prvenstveno žene iz Kruščice stale ispred radnih strojeva, zaustavile i spriječile izgradnju, a kasnije pokrenule i sudski proces, danas su ponovili kako je njihov stav ostao isti.

"Svoj život sam spremna dati. Branim rijeku za svoju unučad i djecu", poručila je Ekrema Hurem. Franjo Tibold, liječnik u mirovini, također je došao podržati svoje sumještane.

"Ja živim tamo, pijem tu rijeku. Ljudi brane ono za što su njihovi roditelji za vrijeme rata dali krv. Govori se o davanju vodne suglasnosti da bi se moglo praviti nešto što uništava život, jer bez vode nema života. Voda i zrak su najbolje cjepivo za podizanje imuniteta čovjeka", rekao je Tibold.