Božo Petrov: Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije!

božo petrov
U objavi dalje stoji: Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu. Željko Komšić, za razliku od sramotne suradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije!

Vrijeme je da se Republika Hrvatska krene ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH. Hrvatska je članica EU više od 5, a NATO-a više od 9 godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne, višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH.

Pozivam sve kolegice i kolege koje se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među nama, svi zajedno strateški i konkretno stanemo u zaštitu Hrvata u BiH. Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sjednici usuglasimo početne korake međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema, jer tako se očito u Europi u 21. stoljeću treba štititi demokracija, pravo glasa i dostojanstvo jednog europskog naroda.