FOTO  BOŽIĆNA ČAROLIJA U LJUBUŠKOM Srednjoškolci besplatno kuhali delicije i posluživali građane

Božić Ljubuški

U pravom blagdanskom duhu zajedništva i darivanja, učenici Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića danas organizirali poseban događaj na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ljubuški srednjoškolci potrudili su se razveseliti svoje sugrađane pripremajući ukusni grah s kobasicom, sočne palačinke i mirisne waffle, pružajući im priliku da uživaju u besplatnom ručku.

Božić Ljubuški

No, ljubav prema zajednici nije stala samo na ukusnim delicijama. Na štandu pored, bila je postavljena kutija za dobrovoljne donacije za sve one koji žele pomoći. Ova nesebična gesta pokazuje predanost škole prema podršci zajednici i solidarnosti među sugrađanima.

Božić Ljubuški

„Danas naša Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića ima svoj dan. Naši vrijedni učenici zbilja su se potrudili, skuhali su grah, prave palačinke i waffle, a ne smijemo zaboraviti spomenuti ni naše stolare koji su izradili jaslice od drveta. Ovdje smo u sklopu Turističke zajednice grada Ljubuškog. Hvala svima onima koji su danas tu sa nama, kao i svima onima koji su na bilo kakav način sudjelovali i pripomogli da naši srednjoškolci osjete čar Božića“, izjavila je za Hercegovina.info Mila Primorac, ravnateljica škole.  

Božić Ljubuški

Posebnu pažnju svih posjetitelja privukle su i prekrasne jaslice koje su izradili učenici stolarskog smjera. Jaslice nisu imale istaknutu cijenu na sebi, građani su ih mogli kupiti uz neki simboličan prilog. Uz to, medicinski tehničari škole pružili su besplatne usluge mjerenja tlaka i razine šećera u krvi, brinući se o zdravlju sugrađana.

Božić Ljubuški

Na kraju, srednjoškolci su još jednom dokazali da se obrazovanje ne odvija samo u učionicama, već se proteže i izvan njih, doprinoseći pozitivnom duhu zajednice i šireći radost blagdana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.