BORBA ZA PREDSJEDNIŠTVO Izetbegović gubi, Komšić u prednosti, Cvijanović uvjerljiva u RS

BORBA ZA PREDSJEDNIŠTVO Izetbegović gubi, Komšić u prednosti, Cvijanović uvjerljiva u RS
hercegovina.info

Zatvorena su skoro sva biračka mjesta u Bosni i Hercegovini u 19 sati i počelo je prebrojavanje glasova. Prve rezultate, po običaju, priopće izborni stožeri političkih stranaka. Birališta nisu zatvorena u sarajevskom naselju Grbavica, glasovanje će biti produžena za sat vremena nakon što je na biračkom mjestu na tom području danas preminula starija žena. Također, na pojedinim biračkim mjestima je došlo do kašnjenja i određenih nepravilnosti zbog čega će i na njima biti produženo glasovanje.

Prema posljednjim informacijama iz SDA izbornog centra, a prema dosad obrađenih 48,45 posto glasačkih listića, točnije, 418.995 glasa, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda vodi Denis Bećirović kandidat ujedinjene oporbe s 146.663 glasova dok je iza njega Bakir Izetbegović (SDA) s 115.068 glasa, a Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država) na trećem je mjestu s 11.543 glasi, prenosi N1.

To znači da je Bećirović u prednosti nad Izetbegovićem za 31.595 glasova.

Kada je riječ o članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u prednosti je Željko Komšić (DF) s 93.462 glasova, a iza njega je Borjana Krišto s 52.259 glasova.

Komšić ispred Krišto vodi s 41.203 glasova.

Kada je riječ o kandidatima za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, u SNSD-u tvrde da će uskoro proglasiti pobjedu Željke Cvijanović u utrci za člana Predsjedništva BiH. Ona vodi u odnosu na Mirka Šarovića, Nenada Nešića i Vojina Mijatovića.