BOGATSTVO OBITELJI Kršteno osmo dijete bračnog para Kasalo, a šesnaesti član obitelji

BOGATSTVO OBITELJI Kršteno osmo dijete bračnog para Kasalo, a šesnaesti član obitelji
HBZ-vijesti

U moru tmurnih vijesti koje u posljednjih godinu dana bombardiraju cijeli svijet, a time i Bosnu i Hercegovinu, u župi Svih svetih Livno imaju razloga za radost. U četvrtak, 6. svibnja livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja krstio je u župnoj crkvi Svih svetih malenu Katarinu, osmo dijete Kazimira i Stanislave Kasalo. 

Da su djeca najveća radost i bogatstvo obitelji, društva, Crkve, zajednice, ova obitelj svjedoči već godinama, a dolazak malene Katarine samo je potvrda svega toga. Malena Katarina s roditeljima živi u obiteljskoj kući u mjestu Suhača, župa Livno. Bog je roditeljima Kazimiru i Stanislavi, osim Katarine, podario još sedmero djece, i to: Viktoriju, Anamariju, Mia-Saru, Vladu, Stipu, Jelenu i Luciju, navodi portal HBŽ-vijesti. 

Riječ je o najmnogobrojnijoj obitelji u župi Livno. Kako navode iz župe Svih svetih Livno, s malenom Katarinom, njezinom braćom i sestrama te roditeljima živi i obitelj njezina strica. Naime, Kazimirov brat Tihomir sa svojom suprugom Slavicom ima troje djece, i to Kristijana, Ivana i Mariju, koji su u istom kućanstvu s Katarinom i ostalim članovima njezine obitelji. Kako bi priča bila potpuna, tu su i baka Kristina i djed Miroslav, odnosno Kazimirovi i Tihomirovi roditelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi njih i više u istom kućanstvu, ali Tihomirov se sin Kristijan oženio i živi u svojoj kući. Zanimljivo je istaknuti kako nitko iz ove obitelji nije zaposlen, bave se poljoprivredom i stočarstvom. Ipak, zadivljuje njihova hrabrost i predanost svemu što rade. 

"Težak je to kruh, ali uspijevaju još uvijek podmirivati sve svoje potrebe iako je sve teže, jer su prepušteni sami sebi. Ipak, rijetko ćete gdje susresti toliko razumijevanja, zajedništva, radosti i ljubavi kao u obitelji Kasalo", poručili su iz Župe Svih svetih Livno, gdje su ponosni na svoje sugrađane, što su im i naglasili prilikom krštenja njihova najmlađeg člana. 

Na koncu sakramenta krštenja fra Vinko je, uz malenu Katarinu, blagoslovio njezinu majku, oca i kumu Janju Šeremet te sve nazočne. Uz uspomenu na krštenje i svijeću, obitelj je na dar dobila i ramski križ.