Blokiran državni trezor!

Tako će, potvrdio je za Oslobođenje Fuad Kasumović, zamjenik ministra financija i trezora BiH, ostati sve dok se u Službenom glasniku BiH i službeno ne objavi da je proračun institucija i međunarodnih obveza za 2011. usvojen.

A to što je Savjet ministara BiH posljednjeg dana stare godine, u subotu, 31. prosinca 2011, na telefonskoj sjednici donio odluku o privremenom financiranju za prvi kvartal 2012. (siječanj - martožujak„ne znači ništa".

- Odluka se ne može primjenjivati jer nema proračuna za 2011. i ne postoji pravni i zakonski osnov na koji bi se ona pozivala. Tako će ostati sve do konačnog usvajanja proračuna za 2011. Do tada će se vršiti samo plaćanje obveza iz 2011. no, i to se može raditi samo do 15. siječnja 2012. i uključuje isplatu plaća proračunskim korisnicima za prosinac prošle godine. Kontaktirao sam sa UIOBiH i potvrđeno mi je da se pražnjenje sa jedinstvenog računa trezora ne vrši nikome od prvog radnog dana ove godine. Oni to ne smiju ni da rade bez objavljenog proračuna jer bi taj potez bio kazneno djelo, tvrdi Kasumović.

Nezavisne novine