BLIŽE SE LOKALNI IZBORI Trojica kandidata objavila ulazak u utrku za gradonačelnika Livna

Kandidati za načelnika Livna
Livno online

Godina je lokalnih izbora, a datum održavanja istih, 6. listopada sve je bliži, pa su se u nekim sredinama već počele objavljivati najave kandidatura.

Portal Livno.online tako najavljuje kako će se u utrku za gradonačelnika ovoga grada kandidirati tri kandidata. 

Ove godine biraju se članovi gradskih/općinskih vijeća i gradonačelnici, odnosno načelnici gradova i općina.

Prije četiri godine u Livnu se biralo između četiri kandidata za mjesto gradonačelnika: Dr. Darka Čondrića (HDZ BiH), dr. Nediljka Rimca (HDZ 1990), Dinka Periše (Županijska neovisna lista) i  Stipe Đapića – Bibera (neovisni kandidat).

Na kraju pobjeda je pripala dr. Čondriću s osvojenih 2945 glasova. Drugi je bio dr. Rimac s osvojenih 2188 glasova. Iznenađujući treći po broju osvojenih glasova je bio Đapić s 1755 glasa, a posljednji Periša osvojio je 843.

Na ovim lokalnim izborima u Livnu, građani će birati između tri kandidata za mjesto gradonačelnika Livna. Bar za sada.

Odavno je svog kandidata predstavio HDZ 1990. To je Mate Vukadin. Podršku njegovoj kandidaturu izrazio je Hrvatski nacionalni pomak (HNP) koji će u Livnu na ove lokalne izbore ići s vlastitom listom za Gradsko vijeće.

Drugi kandidat je sadašnji gradonačelnik dr. Darko Čondrić. On je nedavno dobio jednoglasnu podršku svih temeljnih ogranaka, stranalke mladeži,  kao i zajednice žena HDZ-a BiH Livno.

O imenu trećeg kandidata se dugo špekuliralo. To će biti Stipe Đapić Biber, livanjski poduzetnik. Kao i prošle izbore  u utrku za mjesto gradonačelnika ići će kao neovisni kandidat. Bez organizacijske podrške koju imaju gore navedene stranke. Ali prošli lokalni izbori kada je osvojio 1755 glasova pokazuju da to ne mora biti veliki hendikep za dobar rezultat.