BLIC AKCIJA U samo jednom danu inspektori zatekli 71 neprijavljenog radnika i izrekli kazne od 325 000 KM

BLIC AKCIJA U samo jednom danu inspektori zatekli 71 neprijavljenog radnika i izrekli kazne od 325 000 KM
FUZIP

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su danas na širem područuju FBiH započeli brze kontole i do 20 sati su ih izvršili 217.

Kako je priopćeno, kontrolama su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost igara na sreću, trgovine, ugostiteljstva... Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 71 neprijavljenog radnika, 64 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune 10 obveznika koji nisu imali fiskalni uređaj i 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno su 32 objekta i u 163 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 325.261,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju, i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.