FOTO  Blagoslovljena crkva koju je uz pomoć dobrih ljudi napravio Bugojanac Husein Smajić

Bugojno,crkva Gospe od Anđela,Crkva, mira, ljubavi i poštovanja,Husein Smajić,Vesela Straža
Fena

U bugojanskom mjestu Vesela Straža danas je blagoslovljena crkva Gospe od Anđela u kojoj je održana prva sveta misa. 

Crkva koju je njezin idejni začetnik Bugojanac Husein Smajić nazvao i "Crkva, mira, ljubavi i poštovanja", simbolično je blagoslovljena na Gospu od Anđela. Prvu svetu misu danas je u njoj predvodio kardinal Vinko Puljić.

Kardinal Puljić kazao je kako se na ovaj način čuva naša prošlost, ali i budućnost.

Ona je na svoj način čuvanje pamćenja naše prošlosti i našeg pouzdanja u Gospin zagovor. Naš svijet je posebno pobožan Gospi i na današnji dan se može postići potpuni oprost, istaknuo je kardinal Puljić.

U crkvi je također blagoslovljena i slika Gospe od Anđela koja je stigla kao dar jedne Nijemice.

"Nije zato što je to naša crkva, ali bit će to jedna od ljepših crkvi u svijetu. Radi se o crkvi mira, pomirenja i poštovanja, tolerancije i suživota. Crkvu ćemo nazvati "Crkva mira ljubavi i poštovanja. Ne radi se o nikakvom inatu ni prema kome. Ona je registrirana u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Ona nije ništa manje vrijedna od bilo koje druge crkve u svijetu", rekao je u ranijem razgovoru za Hercegovina.info Husein Smajić.

Podsjetimo, Husein Smajić je još 2014. godine sasvim slučajno, prilikom radova na svom imanju otkrio temelje srednjovjekovne katoličke crkve iz 15. stoljeća, u kojoj je pronađen ženski skelet umotan u pozlaćeno platno, za kojeg povjesničari sumnjaju da se radi o bosanskoj kraljici Jeleni Gruboj.

Nakon toga je predložio kardinalu Puljiću da se na tom mjestu sagradi nova crkva. Isto je učinjeno 200 metara dalje, a danas je ideja Huseina Smajića postala stvarnost.