VIDEO  BITKA ZA OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE Stari direktor hoće na posao, novi neupisani mu ne da

solarij, Željko Doleček, Boriša Misirača, OIE, Davorin Primorac

U mostarskom naselju Cernica danas se odvijala prava drama. Stari direktor Operatera za obnovljive izvore energije Boriša Misirača u pratnji odvjetnika Slavena Bevande pokušao se vratiti na radno mjesto, no zaštitari ga nisu pustili.

Podsjetimo, federalna Vlada je u prosincu prošle godine imenovala Dolečeka, a smijenila Misiraču, koji se, kako tvrdi odvjetnik Bevanda u papirima još vodi kao direktor. 

“Sud je odbio provesti taj upis u sudskom registru, te od 15. prosinca do danas Doleček nije upisan u sudski registar, i u odnosima prema trećima, prema načelu konstitutivnost Zakona o registraciji poslovnih subjekata nije ovlašten potpisivati nikakve akte, niti rješenja, niti odbijanja. Gospodin Misirača trenutačno ima velikih problema radi svega navedenog jer ga non-stop ljudi zovu, prijete kaznenim prijavama, tužbama. Ima problema i sa Poreznom upravom, a upravo iz svih tih razloga, jer uvidom u sudske podatke vide da je Misirača jedini direktor. Gospodin Misirača nema pristupa u prostorije, te cijelo vrijeme traži pristup informacijama, traži što je se radilo u proteklom razdoblju u operatoru. Svi akti koje je potpisivao Željko Doleček, bilo da su nekom priznavana prava, ili odbijana, postaju praktično protuzakonita i ništavna. Zbog toga operator i Federacija mogu imati ogromne pravne posljedice, ali i sam Misirača”, izjavio je odvjetnik Bevanda.

Dodaje da on i njegov klijent imaju saznanja da je otpušten određen dio ljudi, da su prodavana vozila.

“Ne znamo kako je sve to moguće ako osoba nije bila upisana u sudskom registru. Mislimo da je to sve protuzakonito, jer gospodin Doleček nema prava na navedene radnje sukladno navedenom Zakonu o registraciji poslovnih subjekata”, kazao je Bevanda.

Kaže da je Misirača praktično bio prisiljen da izađe, a sada mu ne dopuštaju da uđe u prostorije u kojima je direktor.

Misirača pak ističe da je sa Dolečekom komunicirao samo putem odvjetnika. Pisali su kako njemu, tako i Vladi i ministarstvu energetike, a do danas nisu dobili odgovor.

“Zovu me najviše stranke u postupku kojima se odbija neko pravo, a prethodno su ga stekli, a stranke se ne primaju. Evo vidite na vratima da ne primaju stranke. Kako je uopće to moguće”, pita se Misirača. Očito neupisani direktor Doleček javio je da ih ne može primiti, te ih osiguranje nije pustilo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.