BIT ĆE VESELO Građevinski inspektori od danas pojačano djeluju, tko ima nek vadi dozvole na sunce

Panorama Mostar
Hercegovina.info

Grad Mostar najavio je pojačan nadzor urbanističko-građevinske inspekcije s ciljem sprječavanja nelegalne gradnje u gradu na Neretvi.

"Obavještavamo građane i pravne osobe-investitore bespravno izgrađenih građevinskih objekata, kao i objekata koji su u fazi izgradnje ili su tek započeti, kao i one koji su poduzeli određene radnje u funkciji planiranja gradnje a nisu pribavili pravosnažno odobrenje za građenje, da od danas 25. 10. 2021. urbanističko-građevinska inspekcija, po službenoj dužnosti, zajedno s referentima za izvršenje, započinje na širem području Grada Mostara, pojačane nadzore u predmetu izgradnje bez pravosnažnog odobrenja za građenje, shodno odredbama Zakona o građenju HNŽ-a", priopćili su iz Službe za inspekcijske poslove.

Nadzori će se odvijati svakodnevno, a građani i pravni subjekti, koji budu predmetom nadzora urbanističko-građevinske inspekcije, dužni su inspektorima predočiti traženu dokumentaciju na uvid te ispoštovati sve naložene mjere i radnje kako ne bi bili podložni sankcioniranju, navodi se u priopćenju.

Mostar, kako smo serijalom tekstova i dokazali vrvi bespravnom gradnjom, a nebrojeno je objekata i u samom središtu grada koji su napravljeni bez ikakvih dozvola. Upravo oni su meta pojačanog nadzora grada.