FOTO  Biskup Palić u Trebinju: "Držimo se Božjeg reda i puta, odričući se đavla i njegovog prividnog i lažnog sjaja“

Dan trebinjske biskupije
Hercegovina.info

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski monsinjor Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju svetu misu povodom Dana trebinjske biskupije i obilježavanja Svetog arkanđela Mihovila, sveca zaštitnika.

Biskup Palić poručio je u propovijedi da je sveti Mihovil bio na čelu vojske anđela, duhovnih bića koja su se razumom i slobodnom voljom opredijelila za Boga i braneći njegovu čast i ugled ustala protiv vojske božjih protivnika.

Dan trebinjske biskupije

Tako se i vjerni narod ovog kraja, kazao je biskup, još od 11. stoljeća opredijelio za Mihovila Arkanđela „da on štiti i brani ovaj grad Trebinje i ovu biskupiju“.

"Mi na ovaj svečani dan Trebinjske biskupije molimo moćan zagovor svetog Mihovila kod Boga protiv njegova direktna protivnika Lucifera...Molimo njegovu zaštitu svih naših obitelji, djece i mladosti, očeva i majki, svećenika i redovnika, katolika i pravoslavnih, i svih stanovnika ovog mjesta i kraja – da se držimo Božjeg reda i puta, odričući se đavla i njegovog sjaja, prividnog i lažnog“, poručio je vjernicima biskup Palić.