Bin Ladenov tjelohranitelj priznao sudjelovanje u ratu u BiH

vehabije, osama bin laden
"Napustio sam obitelj koja je, kao i Bin Laden, porijeklom iz Saudijske Arabije, i pristupio sam Al-Qaidi. Borio sam se u Bosni, Somaliji, Jemenu i Tadžikistanu, prije nego što sam postao Bin Ladenov tjelohranitelj", rekao je Al-Bahri u intervjuu.
"Uvjeren sam da je on još živ. Čak i kada njegova smrt ne bi bila odmah potvrđena, u krugovima džihada bi se brzo znalo, i to ne bi ostalo dugo tajna. On je vjerovatno u Afganistanu... Tamo najvjerovatnije uživa zaštitu svog plemena" , kazao je.

Uz najtraženijeg čovjeka današnjice proveo je četiri godine, od 1996. do 2000. godine, a na toj dužnosti organizirao je njegova sva kretanja.

Nosio sam pištolj sa sobom, koji mi je on osobno dao, s nalogom da ga ubijem ako nam prijeti opasnost da budemo zarobljeni. On je rekao: 'Ne želim u zatvor, već da umrem kao mučenik. Ubij me s dva metka, prije nego što me se dočepaju Amerikanci'", prenio je Al-Bahri.

Tvrdi da je napustio njegovo okružju kada više nije mogao gledati stradavanje civila u terorističkim napadaima Al-Quaide.

slobodna dalmacija