BIHAMK Zbog visokih temperatura preporučuje se vožnja u jutarnjim i popodnevnim satima

BIHAMK Zbog visokih temperatura preporučuje se vožnja u jutarnjim i popodnevnim satima
hercegovina.info

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tijekom dana, savjetuju se češće pauze.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.00-04.30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na cesti Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Od ostalih cesta s aktualnim radovima izdvajaju se: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih cesta u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima u BiH zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BiHAMK-a.