BiH U pet dana potvrđena četiri slučaja koronavirusa

priopćenje, koronavirus, ministarstvo zdravstva, koronavirus, BIH, epidemija, zaštitne maske, koronavirus
Facebook

U Bosni i Hercegovini su do sada koronavirusom zaražene četiri osobe, sve na području Republike Srpske.

Prvi zaraženi potvrđen je u četvrtak, 5. ožujka, a riječ je o Banjalučaninu koji je radio u Italiji krajem prošlog mjeseca. Odmah su na koronu testirani članovi obitelji te je utvrđeno je kako je njegovo djete pozitivno na taj virus, što je drugi potvrđeni pozitivan slučaj.

Treći slučaj prijenosa koronavirusa pojavio se idući dan, u petak 6. ožujka, a zaražen je srednjovječni muškarac iz mjesta Čelinac. Prema riječima ministara zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića novi slučaj prijenosa virusa je bio i očekivan jer je treći muškarac kod kojeg je potvrđen slučaj bio u bliskom kontaktu s prvozaraženim u BiH.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić danas je na konferenciji za medije potvrdio kako je zabilježen četvrti slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o kćerki muškarca iz Čelinca koja ide u srednju školu.

Prema podacima sa stranice worldmeter, od koronavirusa je u svijetu do sada oboljelo 114 029 osoba, a zabilježeno je 4,002 smrtnih slučajeva. Oporavljenih je 62,722. U Hrvatskoj je do sada zabilježeno 13 slučajeva oboljelih. U Sjevernoj Makedoniji su zabilježena 4 slučaja, u Srbiji su potvrđena dva oboljela dok je u Sloveniji brojka porasla na 23 osobe. Jedina zemlja u regiji bez slučajeva zaraze koronavirusom je Crna Gora.