BIH Pronađena 44 migranta i izmještena u prihvatni centar

Bihać migranti lipanj
SPS

U jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima (SPS) poduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području općine Velika Kladuša i izmještanje migranata pronađenih na lokaciji Ćurića Brod u privremeni prihvatni centar 'Miral'. 

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USŽ, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na lokaciji Ćurića Brod, općina Velika Kladuša, gdje su zatekli 44 migranta, od kojih je najviše državljana Bangladeša i Afganistana. 

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar 'Miral', gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te osigurani: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje SPS.