BiH poslala Hrvatskoj pomoć od 500 tisuća maraka

Novac
Ilustracija

Nakon što je jučer na sjednici Povjerenstva za proračun i financije Zastupničkog doma PS BiH usvojena zastupnička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta „kojom se od Vijeća ministara BiH traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama potresa u Republici Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM“, Ministarstvo financija i trezora BiH obavještava javnost da je za ovu namjenu iz proračunske pričuve već uplaćeno 500.000 KM.

Naime, Vijeće ministara BiH je na inicijativu Ministarstva financija i trezora BiH na 42. sjednici, održanoj 12. 1. 2021. godine, usvojilo odluku kojom se za saniranje posljedica potresa iz tekuće pričuve izdvaja 100.000 KM općini Kostajnica koja je na granici s Hrvatskom i pretrpjela je značajnu štetu. 
Na istoj sjednici usvojena je i odluka o izdvajanju 500.000 KM iz tekuće pričuve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem prosinca 2020. godine. Ministarstvo financija i trezora BiH odmah je realiziralo ove odluke Vijeća ministara BiH i sredstva doznačila korisnicima, stoji u priopćenju Ministarstva financija i Trezora.