BIH Palo 17 prometnih policajaca, evo njihovih imena

Policijski automobil
Hercegovina.info

U jednoj od najvećih policijskih akcija Uprave policije Sarajevske županije(SŽ), a po nalogu Tužiteljstva SŽ jutros je uhićeno 17 prometnih policajaca. Oni se sumnjiče da su počinili više od stotinu kaznenih djela u vezi s primanjem dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Kako neslužbeno saznaje Klix.ba, među 17 uhićenih pripadnika Jedinice za promet Uprave policije u SŽ-u je i Damir Bihorac, inače zet Jusufa Zornića, bivšeg glasnogovornika MUP-a SŽ i načelnika Jedinice za profesionalne standarde te policijske agencije. Kako saznajemo, Bihorac je bio predmet i u ranijim istragama sarajevske policije za ista koruptivna djela.

Ostalih 16 uhićenih policajaca su: Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Kako saznaje Klix, neki od 17 uhićenih su tijekom jutrošnjih pretresa i uhićenja pokušali i sakriti novac za koji se sumnja da je stečen ilegalnim radnjama, odnosno onim radnjama za koje se terete.

Jedinica za promet SŽ ima nešto više od 100 policijskih službenika, a današnjim uhićenjem 17 policajaca značajno je desetkovana. Kako je neslužbeno kazano Klix-u, današnja akcija je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem odlučne borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Pripadnici MUP-a KS jutros su izvršili pretrese na 17 lokacija, na području Sarajevskei Zeničko-dobojske županije i Istočnog Sarajeva. Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

Uhićeni bi večeras ili najkasnije sutra trebali biti predabi u nadležnost Tužiteljstva SŽ.