BiH dobila tri nova državljana

bih putovnica

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Mihail Mateescu, Senada Ćurić-Scheffler i Hector (Mirzat) Moric novi su državljani BiH.

Mihail Mateescu je rođen 15. travnja 1974. godine u mjestu Drobeta Turnu Severin u Rumuniji. Završio je Srednju školu koreografije i baleta u Cluj-Napoca u Rumunjskoj 1992. i istovremeno radio u Teatru klasičnog baleta Oleg Danovski Constanca, Rumunska. Bio solist Baleta u Nacionalnom teatru u Temišvaru (Rumunija) a zatim u angažmanu Baleta HNK Split.

U Baletu Narodnog pozorišta Sarajevo angažiran je od 1996., gdje 1998. postaje solist prve grupe i igra solistički repertoar baletnih predstava: Vragolasta djevojka, Les Sylphides, Paquita, Labudovo jezero, Carmen, Giselle, Coppelia, Pepeljuga, Simha, Pulcinella, Dom Bernarde Albe, Plavo, Katarina, bosanska kraljica, U vremenu, Slike s izložbe, Appassionato, Snaga bola, Izložba slika, Jabuka, Of-of, Rahmanjinov, Opaline, Palčica, Meu amor, Carmen, Romeo i Julija, Dama s kamelijama, Mare Nostrum.

Senada Ćurić-Scheffler je rođena 10. veljače 1962. godine u Gračanici u Bosni i Hercegovini. Državljanka je Savezne Republike Njemačke.

U državljanstvo BiH upisan je i Hector (Mirzat) Moric, rođen 21. veljače u Parizu. Kao državljanin Francuske stekao je i državljanstvo Bosne i Hercegovine, prenosi N1.