BIG BROTHER NASTAVAK Javio se investitor Budnjo, kaže da imaju sve dozvole, što smo i znali

Mikulić Vrapčići
Hercegovina.info

Dom penzionera Green u Mostaru, baš kao i objekt na Bijelom Brijegu ima sve dozvole. To što ih nikad nije trebao dobiti, i što bi oni koji su izdavali nedozvoljene dozvole trebali odgovarati zasebna je priča. 

“Obavještavamo Vas da imamo sve potrebne dozvole vezane za izgradnju objekta i sve što se tiče našeg objekta, a sve detaljnije informacije možete dobiti u Odjelu za urbanizam i gradnju grada Mostara”, napisao je u odgovoru našem portalu investitor Fadil Budnjo, koji dom za stare ima i u Sarajevu, na Ilidži. 

Na naš upit odgovorili su i iz Odjela za urbanizam Grada Mostara. Upitani tko je potpisao urbanističku suglasnost i građevinsku dozvolu za objekt u Vrapčićima ističu da je rješenje o urbanističkoj suglasnosti izdano 8. listopada 2018., a potpisao ga je Ljubo Bešlić, dok je odobrenje za gradnju izdano 4. travnja 2019., a potpisala ga je po ovlaštenju Radmila Komadina. Navode i da je zaključkom od 30. lipnja 2021. uvažen prijedlog Zdravka Mikulića i dozvoljena obnova postupka izdavanja urbanističke suglasnosti, a što je potpisala Marina Deronjić. 

Za razliku od prethodih, inspekcija, koju Mikulić ponajviše optužuje za svoj status, da kupuje vrijeme i radi za investitora šuti. Zanimljivo, postupajući inspektor na ovom predmetu i na Bijelom Brijegu je Nebojša Šarić, koji po izlasku na zahtjev Mikulića u 2020. ne vidi nikakve nepravilnosti, baš kao što je i na Bijelom Brijegu po njemu sve bilo uredno osim šestog kata, a nije vidio debelo izlaženje iz gabarita i ostalo. 

Zdravku Mikuliću, povratniku u Vrapčiće umirovljenički dani pretvorili su se u borbu s trulom birokracijom, pa umjesto obrezivanja živice i korova, dane provodi listajući žalbe i rješenja. Starost će dočekati na imanju koje je zaklonio višemetarski objekt, čijih 45 prozora gleda u njegovu smjeru.