Biciklom od Labina Dalmatinskog do Bosanskog Grahova u čast poginulih branitelja

Biciklom od Labina Dalmatinskog do Bosanskog Grahova u čast poginulih branitelja
...prethodnih, održao 13. kolovoza u Bos. Grahovu, ratni veteran 141. brigade HV Jakša Bulić iz Splita odlučio je - u znak sjećanja na svoje poginule suborce ali i sve druge poginule branitelje - krenuti na memorijalni biciklistički maraton od Labina Dalmatinskog do Bos. Grahova.

Želja mu je bila napraviti isti onaj ratni put koji je napravio 1995. kao mladi branitelj, zajedno s drugim prijateljima iz 141. brigade. Naime, Jakša se kao mladić te godine odazvao na mobilizaciju uoči VRO „Oluja" i zajedno s ostalim suborcima bio poslan na čuvanje crte bojišnice na području Bos. Grahova gdje su 13. i 14. kolovoza 1995. sudjelovali u teškim borbama protiv srpskih snaga u kojima je poginuo 21 hrvatski vojnik.

Jakša je biciklom put Bos. Grahova krenuo 12. kolovoza iz Labina Dalmatinskog pa preko Dalmatinske zagore i Sinja došao u Odžak kod Livna gdje je prespavao kod prijatelja. Iz Odžaka je sutradan nastavio za Grahovo gdje je stigao na komemoraciju u povodu Dana sjećanja. Ispred spomen-križa u Bos. Grahovu Jakšu je pozdravio banjolučki biskup mons. Franjo Komarica koji mu je čestitao na ovom podvigu i podijelio blagoslov.

Jakšin put biciklom od Labina do Grahova bio je dug 180 km, a prešao ga je za 14 sati.