BI LI CIJELI HRVATSKI NAROD ČESTITAO? Čovićeva čestitka Vučiću za "veličanstvenu", a Orbanu za "povijesnu" pobjedu

Dragan Čović
Mondo

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u ponedjeljak je čestitao "povijesnu" izbornu pobjedu srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i "veličanstvenu" mađarskom premijeru Viktoru Orbanu. 

Čović je čestitku Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, uputio "u ime hrvatskog naroda BiH, u ime moje domovine BiH i u svoje osobno", prenijela je i Hina. 

"Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake vas i vaše stranke", napisao je Čović u čestitci koju je poslao u Beograd u svojstvu trenutačnog rotirajućeg predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH.

U odvojenoj poruci Orbanu Čović je njegovu pobjedu na parlamentarnim izborima opisao "veličanstvenom".

"Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati izbornu pobjedu mađarskom građanskom savezu (FIDESZ) s vama na čelu. Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaz povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite", napisao je Čović.