Bevanda: "Ako istupim iz Vlade biti će veći cirkus"

Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Slavo Kukić, HT MOSTAR, Vijeće ministara BiH, dogovor, lideri, Miro Džakula, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, imenovanje, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, vjeće ministara, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, BIH, Europska unija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, MMF, novac mmf, Vjekoslav Bevanda, MMF, Vjekoslav Bevanda, proračun, Proračun BIH, rebelanas proračuna, proračun grude, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, izborni zakon

"Ja ću pokušati u, najkraćem, iz prve ruke objasniti šta se tamo događa. Znači, da ne pričam kako se zakazuju sjednice Vlade i kako se određuje dnevni red. Mi po noći skidamo s portala dnevne redove, nekad ima više, nekad manje. Funkcioniranje Vlade utvrđeno je poslovnikom. Zna se da dnevni red mora biti utvrđen dva dana ranije, u posebnim slučajevima može se dopuniti nekom točkom zbog hitnosti. To je dio koji je jasno regulirani ja tražim samo to", rekao je Bevanda.

On je dodao da dnevni red sjednica Vlade utvrđuje kolegij koji čine premijer i dva dopremijera, ali da Vlada FBiH više ne funkcioira na taj način.

"Nema utvrđenog dana kada se utvrđuje dnevni red, nema dana kada se zakazuje sjednice Vlade. Saziva se onako kad neko ima slobodno radno vrijeme i onda se ja kao dopremijer uklapam u te termine i rasprave", rekao je Bevanda.

Na novinarsko pitanje da li to znači da sjednice Vlade zakazuju čelnici najvećih političkih stranaka u zemlji, Tihić, Silajdžić, Čović, Bevanda je to negirao, rekavši da se sjednicu saziva premijer, a kolegij bi trebao utvrđivati dnevni red, ali to sada radi premijer Mujezinović.

"Ja sam tražio da se to dobije dva dana ranije, da se barem može nešto pročitati za dnevnog svjetla, a ne pod lampom", rekao je Bevanda.

Bevanda je istakao da je najznačajnije to što je za utorak sazvana vanredna sjednica Zastupničkog doma FBiH na inicijativu Stranke za BiH na kojoj je tema funkcioniranje Vlade FBiH.

"Ja sam tražio da se to stavi na dnevni red i da se raspravi o tome i da premijer bude izvjestilac. Da ne pretvorimo parlament u cirkus. Moj prijedlog je bio sasvim korektan i u najboljoj namjeri da sačuvamo ovo malo digniteta Vlade što je ostalo", rekao je Bevanda.

Upitan zašto ne istupi iz Vlade, Bevanda je rekao da bi to bio još veći cirkus. "Sve je idila, samo im još ja smetam. Oni hoće da uzimaju budžetske rezerve, da se budžet dijeli na sjednicama", kazao je Bevanda.

sarajevo x