BARBARIĆU PRIJETI TUŽBA Sad i UNIS kaže da Pinokio laže

Ivan Barbarić Tužba Unis
Ilustracija / hercegovina.info

Iz tvrtke 'Unis Telekomunikacije' putem svojih pravnih zastupnika iz odvjetničkog ureda 'Paponja-Bunoza' demantirali su više neistinitih navoda Ivana Barbarića, direktora Mostar parkinga nakon njegovog gostovanja na radio Areni.

UNIS-ovi zastupnici tvrde je Ivan Barbarić komentirajući poslovni odnos između UNIS-a i JP čiji je direktor iznio u javnost niz informacija kojima je povrijedio temeljna načela poslovne etike. Bez obzira na činjenicu kako je poslovni odnos između UNIS Telekomunikacija i JP Mostar Parking okončan dana 30. rujna 2022. godine, ističu da se UNIS i dalje se smatra vezanim istom tom etikom. U tom smislu, prvenstveno kako UNIS Telekomunikacije nemaju namjeru niti će javno iznositi bilo kakve informacije iz poslovne koresponedncije i sporazuma između dvaju društava.

Izgleda da za stanje u MO Parkingu nisu krivi mediji i magarci.

Neistinitim navode i Barbarićeve tvrdnje kako spomenuti poslovni odnos nije nastavljen krivnjom UNIS-a, odnosno iz razloga što UNIS navodno nije prenio sustav razvijen za JP Mostar parking na infrastrukturu istog. Neistinitom smatraju tvrdnju kako je od UNISA tako što ikada zatraženo.

S time u vezi, smatraju da je neosnovano pa i zlonamjerno zaključiti da daljnju suradnju nisu nastavili radi neispunjavanja ugovornih obveza od strane UNIS-a. Prema njihovim tvrdnjama, sadržaj već spomenutog sadržaja je Barbariću nesumnjivo poznat, pa je poznato i to da su od strane UNIS Telekomunikacija ispunjene sve obveze preuzete istim.

Ivan Barbarić Tužba Unis

Ivan Barbarić Tužba Unis

UNIS preko svojih pravnih zastupnika poziva direktora javnog poduzeća Mostar parking da bilo kakve dokaze javno objavi. 

U nastavku podsjećaju kako UNIS-u nije jasno zbog čega javno poduzeće čiji je Ivan Barbarić direktor nije preuzelo aplikaciju nakon isteka razdoblja na koje je zaključen sporazum o poslovnoj suradnji te ističu da je to njegova poslovna odluka za koju on snosi odgovornost te za UNIS tu nije ništa sporno. Ono što smatraju spornim jest činjenica kako u medijski prostor iznosi neistine dovodeći u pitanje poslovnu etiku i stručne kompetencije UNIS-a. Također, spornim smatraju i narušavanje poslovnog ugleda i stvaranja javne predodžbe kako je UNIS Telekomunikacije poslovno neodgovorno društvo koje ne izvršava svoje obveze. Iz odvjetničkog ureda 'Paponja-Bunoza' tvrde da Barbarić medijskim istupom nije uspio narušiti povjerenje koje poslovni partneri imaju u UNIS budući da je ono stvarano dugogodišnjim radom i dokazanim kompetencijama te smatraju da je time grubo narušio načela poslovne etike i time očigledno iz samo njemu poznatih razloga pokušao naštetiti poslovnom ugledu UNIS Telekomunikacija.

Barbariću su dali rok od 10 dana da povuče neistinite navode i javno se ispriča UNIS-u.

Zbog navedenih razloga, UNIS putem svojih opunomoćenika, zahtijeva da direktor Mostar parkinga otkloni već prouzročene, ali i potencijalne štetne posljedice njegovog medijskog istupa. U tom smislu, zahtjevaju da u roku od 10 dana, od dana prijema podneska izda javni demanti i da u istom povuče sve neistinite tvrdnje koje je iznio na radio Areni. Zahtjevaju također i da se javno ispriča zbog nanesene štete.

Ukoliko se direktor Mostar parkinga ogluši na ovaj podnesak, iz odvjetničkog ureda kažu da će biti prisiljeni u ime UNIS-a zadovoljštinu potražiti u sudskom postupku protiv Barbarića, iako je i sam svjestan, da su svi argumenti na strani UNIS-a. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.