BANJA LUKA Stanivuković predsjedniku Skupštine promijenio brave na uredu i oduzeo službeno vozilo

Banja luka,ninković,draško stanivuković

Predsjednik Skupštine grada Banja Luke Ljubo Ninković rekao je da jutros nije mogao ući u ured u Gradskoj upravi jer su promijenjene brave te je obavijestio policiju koja trenutno vrši uviđaj.

“Brave su promijenjene u dva ureda stručne službe Gradske skupštine i suradnici nisu mogli ući. Zvali smo policiju jer unutra ima pečata i druge dokumentacije, a bojimo se da će tijekom noći ili danas biti sve što dođe iz tih ureda ovjereno pečatom Skupštine, znači da je zloupotrijebljen”, rekao je Ninković te dodao da su on i njegovi kolege trenutno spriječeni u obavljanju posla.
Ninković je istaknuo kako je zamolio pomoćnika gradonačelnika Draška Stanivukovića da mu dostavi pisani nalog o novonastaloj situaciji, kao i da je sve što se trenutno događa provedeno prema usmenom zahtjevu.

Usmeni nalog

Prema njegovim riječima, službenici Ureda za zajedničke poslove Gradske uprave mijenjali su brave na uredu predsjednika Gradske skupštine u trenutku dok je policija obavljala uviđaj.

“Radi se o zaposlenim osobama koje su dobile nalog. Oni rade svoj posao i ja im ništa ne zamjeram, a od koga su dobili nalog, još ne možemo potvrditi, jer se radi o usmenom nalogu”, pojasnio je Ninković.

Kaže da mora dobiti pismenu verziju kako bi znao što učiniti s 15 službenika stručne službe, njihovim stvarima, dokumentacijom, arhivom i pečatima.

“Kada sam preuzeo dužnost od prethodnog predsjednika gradske skupštine, napravljen je zapisnik o primopredaji i svi znaju što sam preuzeo. Šta će biti s tim stvarima ako ih netko otuđi, tko će odgovarati?”, upitao je Ninković.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio je jučer na prosvjedima ispred Gradske uprave da će zbog, kako je rekao, nerada Skupštine grada rukovodstvo i vijećnici ostati uskraćeni za plaće.
Najavio je da će Ninkovićev kabinet biti izmješten iz zgrade Gradske uprave te će mu biti oduzet službeni automobil.

“Predsjednik Skupštine grada koji ne radi mjesecima ne treba imati plaću, ni službeni automobil, ni kabinet, ni sekretaricu, apsolutno ništa i zbog toga sam donio odluku da mu se sve to oduzme dok se ne dozove pameti i ne krene raditi svoj posao! Točnije, sve to mu nisam uzeo ja, nego sam sebi svojim ponašanjem”, naveo je Stanivuković, prenosi Klix.ba.