BANJA LUKA Sa radara nestao avion sa cjepivom

Avion Piper 28
Ilustracija

Službenici policijskih uprava Prijedor i Bosanska Gradiška, te Jedinice žandarmerije, u suradnji sa Helikopterskim servisom RS aktivno tragaju za sportskim avionom čiji je nestanak prijavljen Policijskoj postaji Bosanska Gradiška.

Nestanak aviona sa radara prijavljen je PP Bosanska Gradiška u 14:10 sati. Iz MUP-a su naveli da je prijavljeno kako je danas s Aerodoroma Banja Luka poletio sportski avion koji je prevozio cjepivo za životinje i da su sa pilotom izgubli kontakt na području Omarske.

Uređaj kojim se šalje signal o udesu je aktiviran, a kako se saznaje u avionu su bile tri osobe, navodi Klix. 'Dnevni avaz' navodi kako je riječ o avionu 'Piper 28'.

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine poslijepodne 10. prosinca 2020. godine uključen je u potragu za civilnim avionom koji je nestao u području Omarske. U 14:15 sati, Spasilačko-koordinacijsko središte Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BH DCA) uputilo je poziv dežurnoj Služba traganja i spašavanja (STS) Oružanih snaga BiH, koju čini posada iz sastava 2. helikopterskog skvadrona, stacionirana u vojarni Rajlovac.