Bandićevo prigodno darivanje mališana po BIH

Kako je i uobičajeno da se u božićno vrijeme darivaju oni najmlađi, tako su i volonteri središnjeg izbornog stožera Milana Bandića u Mostaru darivali mlade po Hercegovini i središnjoj Bosni.


  Darovi iznenadili mališane i učenike

 

Prvo mjesto u kojem je bus iznenadio i obradovao mališane je bila Čapljina gdje je darovan dječji vrtić „Čapljina“. Osim mališana sretni su bili i učenici osnovne škole Vladimir Pavlović, koji su darovani s nogometnim loptama. Učenici ove škole jedva čekaju kada će se vrijeme poboljšati kako bi zaigrali nogomet s novom nogometnom loptom.

Bus se potom zaputio u pravcu Međugorja, gdje su blagdanskim paketićima i nogometnim loptama darovani učenici osnovne škole u Bijakovićima. Blagdanski paketići i nogometne lopte iznenadili su i mališane vrtića „Ivan Pavao II“., te učenike srednje škole dr.fra Slavka Barbarića u Čitluku.

Predblagdansko putovanje busom Bandićevi volonteri su nastavili obilaskom Širokog Brijega, te Gruda. Osmijesi na licima mališana vrtića „Marija naša nada“ i istoimene ustanove za djecu s posebnim potrebama bili su više nego dovoljan pokazatelj da su presretni zbog iznenadnih poklona.

Osim vrtića u Grudama volonteri središnjeg izbornog stožera Milana Bandića u Mostaru ugodno su iznenadili i organizatore humanitarnog koncerta u Grudama „Pjesmom za život Ante Jasaka“ gdje su uručili novčanu pomoć u iznosu od 500KM. Mali Ante boluje od cerebralne paralize, tako da je ovaj novčani dar nešto najbolje što se moglo dogoditi za Božić.

 

Bus u Središnjoj Bosni unatoč vremenskim neprilikama

 

Ni snijeg ni vremenske nepogode nisu spriječili promotivni bus i volontere da nastave svoj put darivanja po središnjoj Bosni. Darivani su mališani u vrtićima i učenici osnovnih škola, domovi za nezbrinutu djecu, te djeca s posebnim potrebama u Bugojnu, Fojnici, Zenici, Novom Travniku i Varešu. U Bugojnu je dio paketića i nogometnih lopti podijeljen župnom uredu crkve Svetog Ante, a dio učenicima osnovne škole Bugojno, dok je u Novom Travniku, osim tamošnjeg župnog ureda darivan centar za djecu s posebnim potrebama „Duga“.

 

Volonteri koji su neumorno putovali iz mjesta u mjesto obilazeći najmlađe su dokazali kako kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Milan Bandić nije zaboravio božićno darivanje, te da božićna čarolija i idila u ovo sumorno vrijeme još uvijek postoji.