BAKIR IZETBEGOVIĆ "Nema nikakvog pomaka, stranci najmanje vrše pritisak na HDZ"

Bakir Izetbegović
Hercegovina.info

Predsjednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je nakon susreta sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom i direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst da nema konkretnih pomaka.

"Osjeća se kritična masa na takoreći probosanskoj strani da se neće izaći u susret ničemu što je jednostrano. Moraju se uraditi izmjene i kada je u pitanju Federacija Bosne i Hercegovine budući da imamo blokadu imenovanja novog saziva Vlade FBiH, popunjavanja Ustavnog suda, a više od 150 akata stoji u Domu naroda Federalnog parlamenta", podsjetio je Izetbegović za Fenu.

"Takve stvari moraju se riješiti - ili će biti sve riješeno ili ništa neće biti riješeno", naglasio je Izetbegović, izražavajući zadovoljstvo da su i ostali u probosanskom bloku sličnog mišljenja te Izetbegović dodaje da se neće moći izaći u susret samo HDZ-u.

Navodi da nije bilo prijetnje sankcijama, ali je potvrdio da se vrši pritisak na sve strane, ali ponajmanje na HDZ. No, dodaje da nitko od njih nije u politici od jučer.