BAGERIRANJE RIJEKA Rafo Gagro ispod mosta na Buni ispravlja podzide, mašala

Buna kod Mostara, bager, radovi, Buna
Screenshot

U blizini novoga Hotela Buna na Buni bageri su se spustili u korito rijeke, te vrše intervencije. Ono što bi bilo gdje u svijetu trebalo biti nezamislivo, u Mostaru je svakodnevnica. Video o bageriranju rijeke nizvodno od mosta na Buni šalje nam užasnuti čitatelj. U blizini je hotel u vlasništvu Rafaela Gagre, koji je u izgradnji već duže vrijeme, a sada Gagro navodno ispravlja podzide. 

Osim Gagre nedavno je rijeku bagerirao, te vodu svrćao i Hasan Pekušić iz HP Investinga, što smo zaustavili. U Mostaru recimo Hotel Bevanda u koritu Radobolje ima postavljene i pločice, te se samo ovoga puta pitamo kakva će inovacija biti na ovoj lokaciji. Nažalost, ne čudimo se ovim praksama, već odavno.

Neki gradski vijećnici već su zvali gradsku inspekciju, koja im je kazala da nije nadležna, već da kontaktiraju vodni inspektorat HNŽ-a. Dok se nadležni oko nadležnosti slože, bageri će svoj posao završiti. 

Više smo pisali u tekstu tajkuni u koritima rijeka. Nažalost, mostarske rijeke na pravi način nitko ne štiti, te ih svatko zaokreće, podziđuje, popločava, kako je njega volja. Da je tako utvrdili smo, do kada će, ne znamo.