Autoput mora proći kroz Mostar, Blagaj i Počitelj

 "U ovom trenutku se istražuje najpovoljnija varijanta autoputa prema Blagaju i Počitelju", kazao ministar Rudović.
 
 Za dionice koje su duge negdje oko 65 kilometara, odnosno Svilaj - Odžak, Drivuša - Donja Gračanica, Vlakovo - Tarčin i Zvirovići – Bijača osigurana su financijska sredstva, završena je projekta dokumentacija i revizija te se ovih dana preuzima projektanta dokumentacija s parametrima za raspisivanje međunarodnog natječaja, kazao je Vidović te dodao da još ostaje prikupiti određene suglasnosti kako bi se pripremile građevinske dozvole. 
 
Ako ne dođe do problema prilikom eksproprijace za ove četiri dionice, a za čiju su namjenu već osigurana financijska sredstva, tih 65 kilometara trebali bi se početi graditi kocem ove ili početkom slijedeće godine, kazao je Vidović i dodao da će se sve četiri dionice graditi istodobno. 
 
Početak gradnje autoceste trebao bi krenuti preko Bijače do Zvirovića prema Počitelju iz jednostavnog razloga zato što će Bijača biti Schengenski granični prijelaz s Republikom Hrvatskom, smatra Vidović. 
 
Po njegovim riječima, RH je dobila rok da do lipnja iduće godine sa svoje strane uradi autoput što prema sporazumima obvezuje i BiH da intenzivira gradnju puta u tom dijelu graničnog prijelaza.
 
(Fena)