AUTOBUSI I DALJE NA VRATIMA VRTIĆA Uz to opljačkan Kameni vrtić, lopovi ukrali stol od 200 kg

Bogdan Bus - Stari autobusi na vratima vrtića
hercegovina.info

Stari autobusi na vratima gradskog vrtića na Bijelo brijegu očito su prevelik problem za nadležne institucije, te ga već nekoliko desetljeća nisu u stanju riješiti. Vlasnik autobusa sredinom siječnja ove godine u izjavi za naš portal kazao je da će ubrzo izmjestiti autobuse, da je imao razloge što to nije učinjeno ranije. Do danas - 3. lipnja to nije učinio.

“Nikad ih on neće skloniti, dvadeset godina ih on ne sklanja”, kaže ravnateljica JU Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj u izjavi za Hercegovina info dodavši da to može učiniti samo Grad Mostar, koji jedini ima mehanizme.

Kegelj kaže da je na pisanja dopisa o autobusima potrošila deset godina života, I više jednostavno nema volje da o tome i piše, jer se ništa nije promijenilo.

“Nemam više ja života, evo jutros pišem MUP-u jer su mi tamo u Kamenom vrtiću devastirali dvorište, ukrali klupe, šprice po drvorištu, ogradu mi razvalili, ja više ne znam na koju se stranu moram boriti. Stol težak 200 kilograma su ukrali”, kaže Kegelj.

Dodaje da je podnosila brojne zahtjeve da se autobusi na Bijelom brijegu sklone, da se riješi pitanje garaže.

“Oni su napisali da je on bespravno tu i da autobuse treba maknut. Ali od toga ima dosta i nikome ništa”, ispričala je Kegelj.

Izuzevši spomenute kontinuirane borbe s uništavanjem vrtićke imovine, te olupinama na ulazu u vrtiće, situacija se lagano normalizira.

“Borba je. Radimo. Čekamo da popuste odluke koje se tiču broja djece u vrtićima. Sve su druge Županije popustile, naš ministar Opsenica treba formirati taj krizni Stožer, pa da se ublaže mjere”, zaključuje Kegelj.

Brojne pozive na ovu temu gradskim vlastima upućuju i roditelji vrtićke djece. Gradska komunalna inspekcija ih je informirala da su 6. veljače izdali rješenje za uklanjanje autobusa, a da je vlasnik na isto uložio žalbu. I tako sve stoji.

Podsjetimo, žitelji mostarskog naselja Bijeli brijeg svakodnevno, odvozeći i preuzimajući djecu iz vrtića Sunce prolaze kraj starih napuštenih autobusa. Sam prilaz vrtiću, kao i njegovo dvorište, nisu ni blizu onakvi kakvi bi mogli biti. Prije desetak godina u ovom dijelu naselja problem je bilo smeće, a nakon što je ono sklonjeno valjalo bi da se sklone i autobusi.

U dvorištu vrtića pokušavali su zasaditi I živu ogradu, no i ona je uginula.

Ova ulica bi, po prostornom planu trebala biti široka više od osam metara, a trenutačno je situacija takva da ubrzo neće moći ni bicikl proći.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.