FOTO  Auto-slalom utrka u Hercegovini okupila 50 natjecatelja

auto moto utrka
Hercegovina.info

U Trebinju je danas održana 6. auto-slalom utrka „Kup Trebinja 2021“, u organizaciji Auto-moto i karting kluba „Leotar“ i Auto-moto saveza Republike Srpske.

Staza na kojoj se odvijaju utrke od Gučine do Mokrih Dolova je dugačka 1.350 metara, a vozi se 1.170 metara sa osam sektora.

Toni Bebić i članovi AMK "Racing Team" Ploče dolaze po treći put u Trebinje i prijatelji su sa članovima domaćeg kluba. Došli su sa FIAT 128 1.6 sprint 5.

“Na FIAT-u je samo njegova karoserija, sve ostalo je modificirano. Ima 130 KS i dosta je brz. Staza je vrhunski pripremljena i brza, ali dosta tehnički zahtjevna. Organizatori su se potrudili, a utrka je u gradu, atraktivna, širina staze je zadovoljavajuća, a kružni tok je uključen. Toga nema nigdje", istakao je Toni za Hercegovina.info.

Predsjednik Auto-moto i karting kluba „Leotar“ Maksim Milinić rekao je da se ove godine trebinjska auto-slalom utrka ne računa za CEZ – prvenstvo centralnoeuropske zone, ali se boduje za prvenstvo BiH.

"U disciplini auto-slalom imamo devet klasa - po tri grupe serija, sprint i sport. U svakoj od njih imamo po tri klase. Proglasit će se se generalni poredak i poredak klubova“, kaže Milinić.

Na auto-slalomu u Trebinju sudjelovalo je oko 50 natjecatelja iz BiH, Srbije i Crne Gore.