VIDEO  Arijana i Muriz Memić najavili velike prosvjede u Sarajevu

Dženan Memić
Avaz

Muriz i Arijana Memić danas su se točno u 20 sati obratili građanima uživo putem Facebooka najavljujući nove prosvjede u Sarajevu.

Obraćanje javnosti započela je Arijana Memić govoreći kako je iza cijele obitelji nekoliko vrlo teških i stresnih dana, kao i da su svi zahvalni na ogromnoj podršci koju su dobili od građana.

Emotivno je istaknula kako je obitelj Memić podredila živote borbi za pravdu, odnosno da se rasvijetli ubojstvo Dženana Memića te kako posljednjih pet i pol godina nisu gubili nadu da će istina izaći na vidjelo. Naglasila je da nemaju drugih motiva osim pravde, prenosi Klix.

"Svi vi koji u posljednje vrijeme lajete, spinujete i bavite se kojekakvim lažima kako bi uvjerili narod da imamo drugi cilj, da se ne borimo za pravdu, jasno mi je zašto sve to baš sada radite. Niste navikli na bilo kakav otpor, navikli ste dobiti ono što želite. Ali vi niste svjesni dokle smo mi spremni ići i koliko možemo podnijeti", poručila je Arijana Memić.

Dodala je kako obitelj vodi borbu kako bi dosegnuli pravdu, a ne zato što žele biti u fokusu javnosti pet i po godina.

"Smeta vam što sam u skupštinskim klupama, neka vam smeta. Da sam razmišljala o tome što će ljudi reći, ne bih bila tu gdje jesam. Ako bi mi pomoglo u borbi za brata išla bih od vrata do vrata i molila za glas. Ali građani su prepoznali našu borbu i nisam morala ići od vrata do vrata. Borim se za brata, za pravdu - ni manje ni više. Govorite o meni što želite, ali to ne mijenja činjenicu da ste vi ubojice i sudionici", nastavila je Memić.

Zahvalila se Tužiteljstvu i zamolila ih da "obrate pažnju na svaki zarez i dokaz", dodavši kako imaju punu podršku obitelji Memić jer je "mafija jaka, ali ne može biti jača od njih".

"Mi znamo da vam je tog hladne veljače kapao znoj s čela kad ste pripremali slučaj kako ste vi htjeli da ga predstavite. U jednom trenutku ste bili sigurni da ste u tome uspjeli. Sada vam klecaju koljena kada istražujemo neke od vas. Dobro razmislite da li ste uklonili svaki trag ili vam je nešto promaklo. Dobro pogledajte vaše najbliže jer biste ih uskoro mogli gledati u zatvorskim ćelijama", poručila je.

Nakon Arijane obratio i Muriz Memić, koji je u samom početku istakao kako nema namjeru odustati od borbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Mislili ste da ću se pokunjiti... Kako bih stao pred Dženana na onome svijetu, kako bih stao pred Arijanu, Muneveru, pred sve vas i rekao 'Ne mogu, nemam snage'. Onakvo sjajno dijete, meni najbolje moguće, da oprostim ratnim profiterima, velikim Bošnjacima?", upitao je Memić.

Poručio je kako je vrlo važno da SIPA i OSA riješe slučajeve Joze Leotara, Nedžada Ugljena, dva sarajevska policajca, Dženana Memića i mnogih drugih. Uz to je pozdravio i Davora Dragičevića te ponovio kako je borba za Dženana ustvari borba za svu našu djecu.

"Organizirali smo 19 mirnih prosvjeda, spremamo 20. i vidjet ćemo hoće li biti mirni. Već smo 19 puta mirno pokušali dokazati da postoji korupcija u pravosuđu. Točan datum prosvjeda ćemo objaviti uskoro. Ozbiljno ćemo poraditi na ovome, nećemo više prositi, svima je jasno o čemu se ovdje radi", rekao je Memić pozivajući pritom građane da odaberu stranu.

U konačnici je naveo kako će se po slučajevima Memić i Dragičević jasno vidjeti kako funkcionira pravosuđe u BiH.

"Ako se ovo ne riješi, ništa se pravno u našoj državi neće riješiti i nešto slično će se opet sutra ponoviti. Na ovom slučaju sjede policajci, suci i mnogi drugi - na visokim pozicijama. Kako onda da se riješi? Kako da vjerujem predsjedniku Suda BiH ili bivšem ministru sigurnosti Mektiću ili direktoru OSA-e - kad se svi druže s Dalidom? Kako da vjerujem Izetbegoviću kad je Asim snimljen kako namješta glasove, a Izetbegović rekao da je Asim dobar čovjek jer je ranjavan u ratu. A siguran sam da je dobro upućen o čemu se ovdje radi. Kako da mu vjerujem kad je za njega uhićenje Osmice 'napad na Bošnjake', a ubojstvo Dženana nije napad. Je li ja nisam Bošnjak? Je li Dženan nije Bošnjak?", pitao je Memić.

Obitelj Memić je pozvala građane da ih podrže na prosvjedima o kojima će opširnije pisati na njihovoj Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića".