ANKETA Pitali smo Mostarce tko će osvojiti Europsko prvenstvo u nogometu 2024.

Euro 2024 Anketa

Europsko prvenstvo u nogometu 2024 u Njemačkoj počinje 14. lipnja, a završava točno mjesec dana kasnije, a čini se da su svi ushićeni što će još jednom imati priliku gledati reprezentacije i samo one najbolje iz cijele Europe.

Odlučili smo pitati Mostarce tko će se to ove godine naći na tronu ovog prestižnog natjecanja, ali i koga bi oni voljeli vidjeti tu. Odgovori su bili različiti, ali najviše je bilo onih koji su pokazali jedno – Mostarci ove godine ulažu nade u izbor Zlatka Dalića i cijelu hrvatsku reprezentaciju.

„Hrvatska će osvojiti prvo mjesto, tko bi drugi, nemaju konkurenciju“, rekao je jedan od ispitanika.

Bilo je i onih koji su komentirali i druge zemlje u regiji, a među njima se izdvojila, između ostalog, Srbija.

Moj favorit na ovom Europskom prvenstvu je Srbija, mada nemam neka prevelika očekivanja, ali bit će zanimljivo gledati, najbolji će pobijediti“, rekao je jedan mladi navijač.

Bilo je i onih koji su srčano prognozirali tko će se naći u samom vrhu, a među njima su se izdvojili Njemačka, Španjolska, Portugal, Engleska.

„Njemci su dobri, ojačali su i kao domaćini, ali još nemamo pravi uvid u sve“, rekao je jedan od ispitanih.

Bilo kako bilo, Euro će otvoriti domaćin Njemačka i Škotska u Münchenu 14. lipnja, a odmah dan kasnije, u subotu, Hrvatska i Španjolska igrat će na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

U srijedu 19. lipnja igraju Hrvatska i Albanija u Hamburgu, a u ponedjeljak 24. lipnja u Leipzigu igraju Hrvatska i Italija.

Nokaut-faza počinje od osmine finala, gdje će se plasirati dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolja trećeplasirana. Vatreni mogu ići u nekoliko smjerova, ovisi hoće li proći kao prvi, drugi ili treći u grupi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.