AMERIČKA FRANŠIZA, BH. POSLOVANJE McDonald's tisuće dužan samo za vodu, 'ušlepali' se na tuđe instalacije

McDonalds

McDonald's, odnosno tvrtka Gliese 581g koja je bila zastupnik ovog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, županijskom javnom komunalnom poduzeću "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo duguje više od 12.000 KM na osnovu računa za vodu i odvodnju.

"McDonald's nije evidentiran kao potrošač KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo na adresi Džemala Bijedića. S obzirom na to da na ovoj adresi Poduzeće ima evidentiranog potrošača AVAZ d.o.o. Sarajevo, kontaktirali smo ih i dobili informaciju da je McDonald's bio njihov zakupac (objekt McDonald's je na zemljištu koje je u vlasništvu Avaza)", priopćeno je iz VIK-a.

Navode da je Služba za kontrolu vršila provjeru gradilišnog priključka tvrtke Butmir d.o.o. na ovoj adresi (firma koja je radila objekat McDonald'sa) u 2017. godini i tom prilikom je ustanovljeno da se voda troši preko unutarnje instalacije Avaza.

Što se tiče ostalih poslovnica, McDonald's je bio registriran na sljedećim lokacijama:

- Maršala Tita 36, gdje je ostalo neizmireno 2.206 KM (neplaćeni računi od listopada 2022. do prosinca 2022. godine)

- Šip - Alipašina bb ( na ovom lokalitetu dug iznosi 10.184 KM – neplaćeni računi listopad 2022 - prosinac 2022. godine).

Objekti na ovim lokacijama su imali ugrađene vodomjere putem kojih je obračunavan utrošak vode. Oba potrošna mjesta su dostavljena Službi za vodomjere kako bi ista izvršila blindiranje vodomjera. Također, dat je nalog da se obje poslovnice, objekt u ulici Maršala Tita, kao i objekt i ulici Alipašina bb (na Šipu) isključe iz sustava vodoopskrbe zbog neplaćanja računa za utrošenu vodu u za to predviđenom roku.