Alhuwai iz Dubaija dostavio sudu izvod da ima tvrtku u BiH, te ostaje kupac Fabrike duhana Mostar

Fabrika duhana Mostar
hercegovina.info

Na Općinskom sudu Mostar prije osam dana je održano ročište za prodaju svih nekretnina u vlasništvu Fabrike duhana Mostar. Najvišu ponudu dao je strani ponuđač Ibrahim Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai od 6 milijuna maraka. Naloženo mu je da dostavi izvod iz registra u roku od 3 dana, što je, kako nam je potvrđeno u Općinskom sudu Mostar u zadanom roku i učinio. 

“Postupajući po vašem upitu u vezi prodaje Fabrike duhana Mostar, kontaktiran je sudac Zlatko Tanović, koji je izjavio da je kupac Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai dostavio traženu  dokumentaciju u vezi registracije poduzeća u BiH”, potvrdili su za Hercegovina.info iz tajništva Općinskog suda Mostar. Strani kupac sada ima još 22 dana, preostala od jednomjesečnog roka da uplati 6 milijuna maraka za Fabriku duhana.  

Drugi na listi kupaca je ponuđač Komochem d.o.o. koji je ponudio 5,5 milijuna maraka. Treći ponuđač je širokobriješka 'Mikra - Matić', koja je ponudila iznos od 5 milijuna i deset tisuća maraka, četvrti ponuđač (fizička osoba) Hrbat Mesud koji je ponudio 5 milijuna maraka, peti Mirsad Rahimić sa 4,8 milijuna maraka, šesti Marko Bodiroga (tražitelj izvršenja) sa ponuđenih 4,7 milijuna maraka, sedmi 'Penny plus' sa iznosom od 4,4 milijuna maraka, osmi 'Hercinvest' sa 3,5 milijuna maraka, a deveti 'HP Investing' sa 2,5 milijuna maraka. 

Na ročištu o prodaji održanom 22. ožujka utvrđeno je da su nekretnine koje su predmet prodaje, a sveukupne površine 19.903 četvorna metra prodane ponuđaču Ibrahim Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai kao najpovoljnijem. Fabrika duhana Mostar, jedno je od najstarijih poduzeća u Mostaru, osnovana je prije čak 140 godina, gradila i hranila stotine Mostaraca, a danas je jedan od najmračnijih privatizacijskih primjera grada na Neretvi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.