Aktiviran meteoalarm

Aktiviran meteoalarm

FOTO: Avaz

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padalina u ranim jutarnjim satima. U nizinama se uglavnom očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Prije podne slabljenje i većinom prestanak padalina. U drugoj polovini dana slabije padavine su lokalno moguće u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

U većem dijelu Hercegovine pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

U većem dijelu Bosne vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2, na jugu zemlje od 3 do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

Zbog padalina koje se očekuju u dijelu BiH aktiviran je i žuti meteoalarm za područja Bihaća, Livna, Sarajeva, Tuzle, Mostara i Višegrada, dok je za Foču i Trebinje na snazi narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra.

- Žuti meteoalarm označava potencijalno opasno vrijeme. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima - navode iz FHMZ.