Aktivan požar u Jablanici, gašenje otežava dalekovod

Aktivan požar u Jablanici, gašenje otežava dalekovod
Hercegovina.info

Stanje na požarištu na području Komadinovo vrelo (Jablanica) je nešto bolje, ali postoji nekoliko čvorišta. Imajući u vidu da je teren na tom području strm i nepristupačan, potrebno je uz pomoć helikoptera djelovati na zaostala čvorišta, kako nebi došlo do pogoršanja situacije, rekli su jutros iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

"Požar je još uvijek aktivan, a jutros je sat vremena djelovao helikopter Oružanih snaga BiH koji pomaže u gašenju. Posao je otežan iz razloga što se na tom dijelu nalazi dalekovod. Dva požara su stavljena pod kontrolu, a očekujemo da će se i ovaj lokalizirati tijekom dana" rekao je za Hercegovina.info glasnogovornik Kriznog stožera HNŽ-a Pero Pavlović.

Podsjetimo, u Jablanici su se jučer tijekom dana aktivirala tri požara. Vatrogasci su odmah poslani na teren i uspješno su lokalizirana dva požara, međutim, jedan je na nepristupačnom terenu.

Upravo zbog toga su uputili poziv za pomoć u gašenju vatre helikopterom, a u tom trenutku je vatrogasna ekipa radila na sanaciji trećeg požara. Prema pretpostavkama, požar su prouzročile varnice iz tračnica vlaka.