Ako ste ugledali neke novce na računu i zbunili se, to vam je Faladžić nakon sedam mjeseci uplatio zaostatak za ožujak

banke, dobit, proračunski korisnici, plaće, Adnan Faladžić, server, server, Vlada HNŽ, Adnan Faladžić, vijesti, inozemstvo, bankomat, putovanje, Novac

Ako ste jučer imali neku neobičnu uplatu na račun, a to još uvijek nije plaća, a proračunski ste korisnik HNŽ-a, onda u pitanju može biti samo jedno. Sedam mjeseci od pada servera Vlada HNŽ-a, tj. Ministarstvo financija uplatilo vam je razliku po akontativnoj uplati iz ožujka kada im je pao server.

Ministar financija Adnan Faladžić uplatu razlike obećavao je isplatu razlike uz travanjsku i svibanjsku plaću, no isplatio ju je tek u listopadu. Navodno, nakon jučerašnje uplate razlike po akontaciji ide plaća za rujan, pa potom isplata razlike po akontaciji za travanj. Zapravo to nije navodno, nego sigurno, no kažemo navodno budući da nam ministarstvo nikada nije jasno govorilo o problem sa serverom. Govorili su drugim medijima, što se ispostavilo u potpunosti neprecizno i lažno, pa smo zapravo zadovoljni da ministar nije ni odgovarao. 

Ministarstvo financija HNŽ-a na čelu s ministrom Adnanom Faladžićem u ožujku je u potpunosti izgubilo bazu od 6.000 proračunskih korisnika, te se u potpunosti obesmislilo. Potom su knjigovođe u školama i drugdje prikupljale podatke jednog po jednog djelatnika, što se unosilo u server. U međuvremenu su plaće za ožujak i svibanj isplaćivane po veljači, s tim što je ministar zaostatke obećavao prije najmanje pet mjeseci. 

U konačnici, zaostatak za ožujak isplaćen je 4. listopada. Što i kako rade IT tvrtke, uvijek jedne te iste, a kojima i Vlada HNŽ-a izdvaja pozamašna sredstva lijepo se moglo vidjeti i na ovom primjeru.