AKO STE SE PONADALI Snijega će biti, ali sjevernije

AKO STE SE PONADALI Snijega će biti, ali sjevernije
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jakog vjetra može biti na području Krajine i jugozapadu Bosne. Temperatura zraka većinom između -4 i 2 stupnja, na jugu zemlje od 5 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -3 stupnja, a najviša dnevna oko 0 stupnjeva.

Narednih dana snijeg

U nedjelju će također oblačno vrijeme većinom sa susnježicom i snijegom. U nizinama može padati i kiša. Na jugu zemlje samo kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stupnjeva, na jugu do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 stupnja, na jugu od 6 do 9 stupnjeva.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 stupnja, na jugu zemlje do 6 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 stupnjeva, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Hladno vrijeme praćeno padalinama, kod većine kroničnih bolesnika i meteoropata uzorkovat će pojačane tegobe. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, iscrpljenost, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne izlagati se jačim naporima.