AKCIJA WOLF 250 policajaca vrši pretrese na 20 lokacija u BiH

Granična policija
Granična policija

Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Pretresi se obavljaju na 20 lokacija. Po prvi put je na ovakav način ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH, priopćila je Granična policija BiH.

Tom prilikom je zadokumentirano obavljanje više kaznenih djela organiziranog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog podrijetla bez trošarinskih markica uz sudjelovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezane kriminalne skupine, koje imaju jasno definiranu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta.

Ovako organizirane kriminalne skupine su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta. 

Na realizaciji akcije, trenutno je angažirano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako je ovo jedna od najopsežnijih akcija u borbi protiv nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, kojima počinitelji ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist.