AKCIJA U SARAJEVU Bit će zaplijenjeno pet parkinga i jedna tvrtka

Zapljena imovine Admira Arnautovića Šmrka
Radio Sarajevo

Parking u Sarajevu koji se nalazi na adresi Bistrik 1 zapečaćen je jutros u sklopu predmeta koji se odnosi na akciju "Start", odnosno Ibrahima Hadžibajrića, ali i Admira Arnautovića Šmrka i kriminal otkriven uz pomoć Sky aplikacije. U tijeku je akcija zapljene i drugih parkinga te jedne tvrtke, javlja Klix.

"Na osnovu Rješenja Županijskog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je "EuroPark" d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1", stoji u obavještenju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

Kako se neslužbeno saznaje, policija je dobila nalog da zapečati pet parkinga na nekoliko lokacija u Sarajevu i jednu tvrtku. Jedna od lokacija je i parking "Telali" kod Vijećnice.

Ova akcija se provodi u okviru istrage koja se odnosi i na Admira Arnautovića koji je zbog sumnje na organizovani kriminal uhićen u rujnu prošle godine. Međutim, većina spornih objekata i imovine nije u direktnom vlasništvu Arnautovića, no tužiteljstvo sumnja da je on stvarni vlasnik.

Sve je povezano sa akcijom "Start", u okviru koje je uhićen načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Konkretno, zapečaćeni parking na Bistriku je u vlasništvu jednog od njegovih suradnika.

Hadžibajrić je uhićen prije skoro mjesec dana u okviru akcije "Start" koja se odnosi na više povezanih osoba. Među njima je i Arnautović, koji je uhićen u rujnu prošle godine od kada se nalazi u istražnom zatvoru, a Sud BiH mu je više puta produžio ostanak u zatvoru. Važeća odluka suda je do 20. lipnja, ali se očekuje da će Tužiteljstvo zatražiti produženje pritvora ili podizanje optužnice.