FOTO  Akcija u Foči i Hercegovini zbog droge i oružja, među osumnjičenima ima i službenih osoba

Akcija Staza

Po nalogu Tužiteljstva BiH na području Foče i Hercegovine provodi se akcija u borbi protiv organiziranog kriminala povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i oružja.  

Tužitelji iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nalaze se ne terenu gdje koordiniraju rad ovlaštenih policijskih službenika, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

U akciji sudjeluje više desetina policajaca MUP-a RS, a uhićenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine. 

Akcija je usmjerena na osobe osumnjičene da su duže vremensko razdoblje vršile kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga iz člana 195. KZ BiH, kao i nedozvoljenog prometa oružja, voje opreme i proizvoda dvojne namjene iz članka 193. KZ BiH. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičene osobe koje su pod istragom povezane su sa organiziranim kriminalnim grupama iz zemalja regije. 

Meta akcije je veći broj osumnjičenih osoba, koja su pod istragom i sumnjiče se da su imali podijeljene uloge u počinjenju teških kaznenih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi. 

Tijekom akcije, zaplijenjena je i veća količina opojne droge,  a na području Foče, zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika. 

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odučne borbe protiv organiziranih struktura narko-kriminala, koje djeluju u BiH i zemljama regije, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna suradnja. Među osumnjičenim osobama ima i ovlaštenih službenih osoba, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa. 

U interesu istrage, Tužiteljstvo u ovom trenutku ne može saopštiti više detalja, a više informacija biti će dostupno u narednim danima, priopćili su.