AKCIJA "TRST": SIPA uhitila četiri osobe, uhićenja istodobno i u Hrvatskoj

Sipa, droga, uhićenja, droga, Sipa, koronavirus, Federalno ministartstvo zdravstva, afera respiratori, uhićenja, Sipa, krijumčari, Sipa, pretresi, transfer, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, Tomislavgrad, Posušje, Sipa, akcija cedevita, cedevita, Sipa, policajci, uhićenje, akcija Klik
Ilustracija/Facebook

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Unsko-sanske županije realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Trst“ i tom prilikom uhitili četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela krijumčarenje ljudi i organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata.


Istovremeno, akcija kodnog naziva „TRST“ realizirana je na području Republike Hrvatske u suradnji sa Europolom i Policijskim nacionalnim uredom MUP-a Republike Hrvatske i tom prilikom su na spomenutom području slobode uhićene četiri osobe.


Naime, postoji osnova sumnje da su uhićene osobe krijumčarila ilegalne migrante iz Bosne i Hercegovine preko Republike Hrvatske u druge zemlje Europske unije. U ovkiru ovog predmeta, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata.

Tijekom akcije pretreseno je pet lokacija u Velikoj Kladuši, Bihaću i Cazinu, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, jedan laptop i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.


Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanske županije.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.