AKCIJA 'SPARTAKUS' Liječnici osumnjičeni za lažiranje medicinske dokumentacije

Policija RS
Ilustracija/Hercegovina.info

U okviru akcije 'Spartakus' pripadnici MUP-a RS podnijeli su Tužiteljstvu BiH izvješće protiv Banjolučana M. S. i V. Š.

Njih terete kako su izvršili kaznena djela pomoć počinitelju poslije učinjenog kaznenog djela, falsificiranje ili uništavanje službene isprave i primanje mita, a izvješće je podnijela Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS.

"Za navedene osobe postoji osnova sumnje da su u razdoblju od veljače 2020. godine do 30. prosinca 2021. godine, izvršila navedena kaznena djela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjoj Luci", navedeno je u priopćenju.

Kako neslužbeno saznaju Nezavisne novine, u pitanju su liječnici, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.

Podsjećamo, kako su ranije pisale Nezavisne novine, u akciji 'Spartakus' početkom veljače ove godine uhićeni su odvjetnik Dragan Stupar iz Banje Luke, te Zvorničanin Bojan Đokić i Strahinja Pandurović iz Pala.

"Tijekom realizacije navedene akcije na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa stambenih objekata, prijevoznih sredstava i osoba lišenih slobode", naveli su iz MUP-a Srpske.

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Srpske tada je Tužiteljstvu BiH podnijela izvješće protiv ukupno deset osoba zbog izvršenih kaznenih djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, falsificiranje isprave, pomoć izvršitelju poslije izvršenog kaznenog djela i kaznenim djelom davanje dara ili drugih oblika koristi.