AKCIJA 'ŠAMPION' Muškarac pao s MDMA, kokainom, ecstasyem, hašišom...

Droga u Sarajevu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, pod nadzorom tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, proveli su akciju kodnog naziva “Champion” s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvršen je pretres objekata na području općine Centar koje koristi osumnjičeni u ovom predmetu. 

U pretresima je pronađeno i oduzeto 17 PVC pakiranja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne bruto mase oko 1.425 grama, dva PVC pakiranja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu MDMA, ukupne bruto mase oko 1.000 grama, jedno PVC pakiranje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase oko 60 grama, tri PVC pakiranja sa 224 komada tableta koje svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ecstasy, dva alu-pakiranja sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu LSD (tzv. markice), tri PVC pakiranja sa sadržajem materije koja svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ecstasy, jedno PVC pakiranje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, ukupne bruto mase oko 30 grama, pribor za vakumiranje i drugi predmeti od interesa za istragu.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'neovlaštena proizvodnja' i stavljanje u promet opojnih droga slobode je lišen 34-godišnji Z. Đ. iz Sarajeva, koji je nakon kriminalistčke obrade predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije.