AKCIJA 'REZ' Uhićenja u Neumu i Sarajevu

Uhićenja Neum Sarajevo
Avaz

U sarajevskom naselju Ilidža pripadnici policije su proveli aktivnosti gdje su uhićene tri osobe. Policijske aktivnosti su i dalje u tijeku.

Kako je za portal "Avaza" potvrđeno, u Neumu je u suradnji sa kolegama MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije u okviru ove akcije uhićen Elvis Keljmendi. Na Ilidži su, kako je potvrđeno, uhićeni Anel Sejfović, brat Amela Sejfovića, i Ajlin Ahmić. 

Uz njih su, kako doznaje Klix, uhićeni Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

Za sada je u okviru ove akcije, kako se saznaje, uhićeno sedam osoba.

Kako saznaje 'Dnevni avaz', Keljmendi je u Neumu uhićen u pratnji dvije osobe. Osumnjičen je za više kaznenih djela, među kojima je podmetanje eksploziva, kao i promet droge i oružja. Uhićen je po nalogu Tužiteljstva BiH.

Iz MUP-a Sarajevske županije (SŽ) su priopćili da u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Sarajevske županije koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ provode akciju kodnog naziva 'Rez' koja obuhvaća lociranje i uhićenje određenih osoba koja se dovode u vezu sa izvršenjem više kaznenih djela na području SŽ.

Vrše se pretresi više objekata i prijevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

"Imajući u vidu da su aktivnosti policije SŽ još uvijek u tijeku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je uhićeno ukupno sedam osoba, i to četiri na području SŽ i tri na području Neuma, u suradnji s kolegama iz MUP-a HNŽ", priopćeno je.