AKCIJA "RAPORT" Više uhićenih zbog trgovine drogom

Policija Sarajevo
N1/Ilustracija

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski službenici MUP-a ŽS, realiziraju akciju kodnog naziva “Raptor” na području Sarajeva, usmjerenu na suzbijanje organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

Uhićene su četiri osobe, osumnjičene da su se na teritoriju Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavile neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga „kokain“, „marihuana“ i „speed“, kao i drugim kaznenim djelima.

U tijeku su pretresi objekata i vozila koja koriste spomenute osobe, javlja N1.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krijumčarenje ljudi iz KZ-a BiH, te kaznenim djelom zloupotreba osiguranja iz KZ F BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifriranim aplikacijama Sky i Anom.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.