AKCIJA 'MAGNET' SIPA pretresa kućnu prijateljicu Sebije Izetbegović, bivšeg premijera te ministra zdravstva iz SŽ

AKCIJA 'MAGNET' SIPA pretresa kućnu prijateljicu Sebije Izetbegović, bivšeg premijera te ministra zdravstva iz SŽ

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije "Magnet", na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela "udruživanje radi činjenja kaznenih djela" i "zlupotreba položaja ili ovlaštenja" propisana Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Prema pisanju Avaza saznaje se, iz izvora bliskih istrazi, da su osumnjičeni bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Sarajevske županije Fikret Musić, bivši županijski ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić.

Čedić je inače kućna prijateljica Sebije Izetbegović. Ona je zaposlena u uredu Izetbegović na poziciji direktorice stručnih nemedicinskih disciplina. 

Čedić: Uposlenica KCUS-a

Pretresi se vrše po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji s Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Uzimajući u obzir da su pretresi u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno.