AKCIJA 'MAGNET' SIPA pretresa kućnu prijateljicu Sebije Izetbegović, bivšeg premijera te ministra zdravstva iz SŽ

SIPA KCUS

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije "Magnet", na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela "udruživanje radi činjenja kaznenih djela" i "zlupotreba položaja ili ovlaštenja" propisana Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Prema pisanju Avaza saznaje se, iz izvora bliskih istrazi, da su osumnjičeni bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Sarajevske županije Fikret Musić, bivši županijski ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić.

Čedić je inače kućna prijateljica Sebije Izetbegović. Ona je zaposlena u uredu Izetbegović na poziciji direktorice stručnih nemedicinskih disciplina. 

Čedić: Uposlenica KCUS-a

Pretresi se vrše po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji s Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Uzimajući u obzir da su pretresi u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno.